2012 

Craciunul sau Nasterea Domnului este o sarbatoare crestina celebrata la 25 decembrie (dupa calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (dupa calendarul iulian) in fiecare an.

Peste tot unde exista suflare romanesca cu simtamant crestin, Craciunul este una din cele mai importante sarbatori religioase, este sarbatoarea Nasterii Domnului, prilej de bucurie, pace si liniste spirituala. Este o zi in care daruim si primim multa iubire si caldura sufleteasca. Acest lucru se remarca in entuziasmul cu care se fac pregatirile pentru Craciun.

Pentru lingvisti, cuvantul "Craciun" este un cuvant ciudat. Unii sustin ca ar proveni din limba latina, si anume din "creatio", care inseamna creatiune, nastere. Ramane insa o pura ipoteza. Altii sustin ca e vorba de un cuvant mult mai vechi, tracic, dinainte de romanizarea Daciei. În folclor se spune ca Fecioara Maria, cand trebuia sa nasca pe fiul lui Dumnezeu, umbla, insotita de dreptul Iosif, din casa in casa, rugandu-i pe oameni sa-i ofere adapost. Ajungand la casa unui anume Craciun, este dusa de sotia acestuia in grajd, unde da nastere lui Iisus. De asemenea, se spune ca in noaptea sfanta a nasterii lui Cristos s-au deschis cerurile si Duhul Sfant a coborat deasupra Fiului lui Dumnezeu, luminand grajdul in care domnea intunericul. Deci Craciunul este o sarbatoare sfanta care aduce lumina in sufletele oamenilor.

Sarbatoarea Craciunului este anuntata prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul, pentru a vesti Nasterea Mantuitorului. Colindele de iarna sunt texte rituale cantate, inchinate Craciunului si Anului Nou. Originea lor se pierde in vechimile istoriei poporului roman. Evocand momentul cand, la nasterea lui Iisus, s-a ivit pe cer steaua care i-a calauzit pe cei trei regi magi la locul nasterii, copiii - cate trei, ca cei trei magi - merg din casa in casa cantand colindul "Steaua sus rasare...", purtand cu ei o stea. Ajunul Craciunului incepe cu colindul "Buna dimineata la Mos Ajun!", casele frumos impodobite isi primesc colindatorii. Acestia sunt rasplatiti de gazde cu fructe, covrigi, dulciuri si chiar bani.

Asociatia Caritas Campulung va ureaza un Craciun si un An Nou Fericit, cu multa sanatate, lumina si impliniri si, mai ales, sa ne ajute Dumnezeu in toate!

 Dragi prieteni,      .

Nu-i asa ca zambetul ei v-a cucerit ... ea este Rita Sarah Bianca si va roaga sa ii acordati cateva clipe.

Daca ati completat deja formularul 2% atunci va multumesc pentru implicare si citirea mesajului ramane optionala.

Rita are nevoie de mai multe operatii la picior, sold si coloana.

Ce puteti face pentru a oferi gratuit o alinare ?

- tipariti formularul atasat formular_230

- completati de mana formularul

- semnati-l si puneti data

- originalul il puteti depune personal sau il puteti trimite pe adresele rita.sarah.bianca@gmail.com  sau soci_lucia@yahoo.com si noi il vom duce personal la administratia finantelor

E putin pentru voi dar, e mult pentru cine are nevoie.

Costurile operatiilor depasesc cu mult posibilitatile noastre. Rita beneficiaza de finantarea operatiilor prin Asociatia mentionata in formular, iar acest cont este deschis numai pentru ea.

Pentru detalii mai multe puteti sa ne contactati  puteti contacta familia la numarul de tel: 0721.749.325. sau puteti vizita sit-ul  www.rita-sarah.ro

Daca totusi nu o ajutati pe Rita, va rog sa nu ramaneti indiferenti si sa completetati formularul in favoarea altei fundatii.

Va multumesc ca ati citit acest mesaj,

                                          Asociatia Caritas Campulung


Parohia Romano-catolica Campulung Muscel

Vizitatori
Counter