Actualitati

 

      Prima Sfanta Impartasanie

 

În Duminica Alba, a doua duminică după Paşti, comunitatea din Câmpulung-Muscel a îmbrăcat haine de mare sărbătoare, deoarece, 12 copii (10 fete şi 2 băieţi), au primit Prima Sfântă Împărtăşanie.

            După ce s-au pregătit temeinic, de la începutul anului şcolar, cu Sr. Tereza Ciuchin din Congregaţia Surorilor de Caritate ale Sfântului Apostol Paul, cei 12 copii împreună cu părinţii, cu naşii de la botez şi cu întreaga comunitate la ora 11.30 l-au lăudat pe Dumnezeu într-o frumoasă şi înălţătoare  celebrare. La Sf. Liturghie a participat şi Superioarea Generala a Congregaţiei Surorilor de Caritate ale Sfântului Apostol Paul, sr. Thérčse Browne, care s-a bucurat vazând implicarea surorilor în activităţile comunităţii din Câmpulung.

            Un moment important a fost mărturisirea de credinţă pe care părinţii împreună cu naşii şi copii lor au facut-o cu lumânarea aprinsă în faţa altarului. Pr. Paroh  le-a amintit părinţilor şi naşilor  de momentul încredinţării lumânării aprinse  de la celebrarea botezului copiilor . După Sfânta liturghie, copiii cu părinţii şi naşii lor de la botez, s-au întâlnit cu toţii în Oratoriu Sfântul Iacob, unde au continuat să se bucure de acest moment solemn. Copiilor li s-au dat amintirile personalizate de la Prima Sfânntă Impărtaşanie.

Petru foto vizitati album parohie.

 

          

Monseniorul Vladimir Ghika, martir în România

 

               Pe 4 martie, la ora 11, la Academia Română va avea loc evocarea Monseniorul Vladimir Ghika, martir în România. La evenimentul organizat de Academia Română vor interveni: Eugen Simion, Neagu Djuvara, ÎPS Ioan Robu, Lucia Toader, Emanuel Cosmovici, Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu, Anca Berlogea.

Intâmpinarea Domnului  -  2 februarie 2010

Ca în fiecare an pe 2 februarie, sărbătorim Întâmpinarea Domnului. În această zi sunt sfinţite lumânările în afara bisericii iar apoi în procesiune, cu lumânările aprinse toţi se îndreaptă spre biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghii, după evanghelie călugării şi călugărişele îşi reânnoiesc voturile evanghelice, conform statutului fiecărui comunităţi călugăreşti. In Câmpulung Muscel sunt prezente Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul. Cele două surori şi-au reînnoit voturile în faţa Sfântului altar şi al comunităţii adunate pentru Sfânta Liturghie.

In această zi se celebrează ziua persoanelor consacrate lui Dumnezeu.  Iată cum încheie arhiepiscopul nostru de Bucureşti Dr. Ioan Robu Scrisoarea Pastorală dedicată acestei zile: „Dragi surori, persoane consacrate, iubiţi confraţi preoţi, Sărbătoarea Prezentării în templu să fie pentru toţi o nouă ocazie de primenire sufletească şi de întărire a flăcării idealurilor noastre de slujire.

Vă mulţumesc pentru tot ce dăruiţi din viaţa voastră Bisericii noastre locale, arătând că Evanghelia este vie şi că glasul lui Isus răsună prin vieţile voastre, binevestind iubirea, credinţa şi speranţa, chiar pe lemn de răstignire, nu rareori.

Vă doresc o sărbătoare frumoasă tuturor!

 

 

 

Parohia Romano-catolica Campulung Muscel

Vizitatori
Counter