Colaboratori   Toate activitatile caritabile ale Asociatiei Caritas Campulung au fost posibile datorita solidaritatii multor asociatii si persoane fizice din tara dar mai ales din strainatate. Dorim pe parcursul catorva randuri sa-i mentionam si sa le multumim pentru sprijinul material, spiritual, informational, moral, pe care ni l-au acordat. Orice ajutor acordat fie mic, fie mare ne-a adus un plus de curaj si bunastare.

Activitatea caritabila in cadrul Parohiei Romano- Catolice in Campulung a inceput imediat dupa Revolutie, prin primirea si distribuirea ajutoarelor umanitare sosite in Romania prin Arhiepiscopia Romano-Catolice din Bucuresti.

Din 1992 am activat ca filiala a Asociatiei Caritas Solidaritatea Catolica Bucuresti. Din 1999 am devenit Asociatia Caritas Campulung cu personalitate juridica proprie, continuand colaborarea cu Asociatia Caritas Bucuresti

     Incercam sa-i mentionam pe multii dintre ei, care ne-au sustinut, pe parcursul celor 20 de ani in activitatea caritabila in Campulung Muscel, daca din motive pur omenesti uitam pe cineva ne cerem scuze, mai uitam.

Surorile de Caritate ale Sfantului Apostol Paul din Birmingham - Anglia,  au fost totdeauna alaturi de noi sustinand financiar, educational si spiritual activitatile caritabile ale asociatiei, ne amintim cu drag de Sister Agnez – sufletul activitatilor caritative din Campulung, de Sister Cyril, sister Julianna, Sr.Jackie, Sr. Mary, sr. Kathleen, si multe, multe  altele.  Tot prin surorile de caritate am putut avea legaturi cu alte asociatii si persoane fizice din Anglia si Irlanda, carora ar trebui sa le dedicam un capitol intreg si carora trebuie sa le multumim pentru generozitatea de care au dat dovada de-a lungul anilor. Parohia St, Patrick`s Parish, Ardpatrack, Kilmallock, Co. Limerick, Irlanda, St. Bartholomew`s Parish prin Berth Wnight........ au fost alaturi de noi, susţinându-ne spiritual şi financiar. 

The Romanian Bread  Basket Appeal Ltd. – Irlanda, Tom Flood si prietenii sai, au sustinut in mod constant activitatile caritative ale asociatiei noastre.

Vandwest - o fabrica de confectii franco-romana din Curtea de Arges, condusa de domnul Alain Brault si doamna Lucia Alistar,o intalnire binecuvantata de Dumnezeu. Au format in fabrica lor primele  domnisoare in domeniul croitorie si au sustinut apoi timp indelungat aceasta activitate. Au contribuit la cumpararea Complexului Impreuna  si a centrului o Raza de Speranta.

FRANCOISE HOCHART, impreuna cu familia, au fost si sunt alaturi de noi implicandu-se in gasirea sponsorilor pentru proiectele noastre. Astfel, am cunoscut Comunitatea  Emmaus din Soissons, Comunitatea Emmaus Berry au Bac, Fripe Emmaus prin Doaman JACKELINE LERICHE, si Comunitatea Internationala Emmaus, care ne-au sustinut pe parcursul anilor in cumpararea, amenajarea si dotarea “Complexului Impreuna”, cu cele necesare bunei desfasurari a activitatilor economice ale asociatiei noastre. Deasemenea, tot prin Francoise, am colaborat cu Pharmaciens Sans Frontieres, trimitandu-ne medicamente, pentru diverse afectiuni. Totdeauna si noi si ei, ne-am simtit prieteni apropiati, in vizitele reciproce pe care le-am facut. Fara sustinerea lor credem ca nu am fi putut avea azi “Complexul Impreuna”.

S.V.P. Anglia, ne-au ajutat in amenajarea “Complexului Impreuna” si ne-au incurajat in vizitele facute in Campulung.

Comunita di Capodarco din Italia- Don Vinicio, impreuna cu Giacomo sunt colaboratorii nostrii in proiectele ce se desfasoara acum, croitorie – confectionarea de sepci si fast food – fabricarea de inghetata si multe alte activitati.

Organizatia Romanian Link-Edenbridge-Anglia organizatie ce a fost alaturi de noi pe parcursul tuturor anilor sustinand constant fetele si mamele noi venite in proiect; au contribuit la cumpararea unui tractor, a unei motocositoare si imprejmuirea gardului de la ferma.

Rotary Club Anglia, - Graham West- ne-au donat mesele si scaunele pentru “Terasa Impreuna”.

Secours Chatolique din Paris, ne-au sustinut si ei in proiectul Impreuna.

S.E.R.A. – PARIS  ne-au sustinut in cumpararea unui mijloc de transport (autoutilitara – Dacia papuc), pentru transportul alimentelor.

Fr. Frank si Sr. Damian din Leeds – Anglia, au fost mereu alaturi de noi, financiar si spiritual, ajutandu-ne in activitatile noastre. Vizitele lor in comunitate ne-au produs o mare bucurie si o solida incurajare.

Caritas Ambroziana – prin sustinerea financiara acordata formarii fermei si mai ales prin schimburile de experienta intre grupurile de voluntari prin asa numitele “campuri de solidaritate”.

Herbert Hofstatter - Austria – ajutor pentru saraci si centru de zi,

Frances Dawsons -Anglia – prin  amenajarea spatiului de joaca pentru copii si organizarea de cursuri de dans in fiecare vara.

 Parohia Bistum ESSEN din Germania

Asociatia Caritas Bucuresti, a fost totdeauna alaturi de noi, punandu-ne in contact cu diverse asociatii din lume, pentru proiectele noastre. Cu ei colaboram in Proiectul“Adoptia de la distanta”,cu localitatile Castelgomberto si Vicenza. Tot prin Asociatia Caritas Bucuresti, am primit un fond de la Guvernul American, innoind tehnic atelierul de croitorie.

Si multi multi altii pe care din slabiciune omeneasca i-am uitat si tuturor  le multumim pentru ajutorul acordat. 

 

Parohia Romano-catolica Campulung Muscel

Vizitatori
Counter