2010


O vara plină de evenimente


  

Spre sfârşitul lunii august Giacomo din partea comunităţii Capodarco di Fermo, impreună cu Gianmarco reprezentanutul firmei Giadda si cu Cristina, au venit pentru a monta mica fabricuţă de brânză donată pentru ferma Asociaţiei Caritas Câmpulung din comuna Schitu Goleşti. Timp de trei zile au montat si instruit personalul pentru a lucra in domeniul procesării laptelui. Mulţumim tuturor donatorilor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Speram ca produsele noastre sa trezască intersul multori consumatori.

 

 

 

Timp de două  luni  am avut ajutorul voluntar al unei nepoate a doamnei Hochart Francoise, ( Loraine Saint Remy din Paris)  cu care am colaborat şi colaborăm de mulţi ani. Îi mulţumim Domnişoarei Loraine pentru munca voluntară depusă sperând că această experienţă îi va fi folositoare în viaţă. Mumţumim deasemnea şi doamnei Hochart Francoise pentru vizita făcută şi suntem convinşi că va fi mereu alături de noi aşa cum a făcut-o mereu.  


Icoana Maicii Sfinte de Guadalupe

 in Romania

 

 

Cea nefacuta de mana omeneasca care a determinat pe azteci sa renunte la sacrificarea copiilor inocenti in sec. XVI, devenind Protectoarea copilasilor nenascuti.

 

O NOUĂ EXPERIENŢĂ

ÎN APĂRAREA VIEŢII

 

                Cu voia lui Dumnezeu, în zilele de 15-16 august 2010, în Parohia Romano-Catolică din Câmpulung Muscel a sosit, de pe meleaguri îndepărtate, icoana Fecioarei Maria de la Guadalupe (Mexic) – protectoarea vieţii .

          A fost o vizită specială , inedită de care ne-am bucurat împreună şi am întâmpinat-o cu multă smerenie: tânăr sau bătrân, mic sau mare, ortodox, catolic sau de altă confesiune.

          Şiruri lungi de persoane au venit în această perioadă pentru a se ruga, a adora, a atinge sau doar pentru a vedea una din rarele minuni ale lui Dumnezeu dăruite oamenilor.

          Am văzut trecând mulţi locuitori ai acestui oraş, turişti, străini, credincioşi sau doar curioşi, dar ma impresionat într-un mod deosebit disponibilitatea acestora pentru a afla ce înseamnă credinţă, dar şi respectul lor, bunăvoinţa, dărnicia în vremuri de criză, modul civilizat în care au aşteptat la rând în faţa sfintei icoane, într-un cuvânt persoana educată aşteptând în tihnă sufletească. Am remarcat de asemenea modul simplu natural şi respectuos în care preotul paroh a atras participanţii în desfăşurarea rugăciunilor sau a rozariului .Biserica, gazdă distinsă, frumos împodobită cu trandafiri roşii şi albi cu suflete devotate era uimită şi plină de gratitudine. Icoana era picătura de energie care dăruia tuturor puterea de a se ridica din nou, de a uita vacarmul vieţii sociale şi criza. Evident, chiar dacă nu recunoaştem, criza noastră este o criză spirituală de care ne eliberam în faţa sfintei icoane. Aici ne scuturam de povara morală şi spirituală, prea mare şi prea grea pentru noi oamenii slabi.

          Activităţile derulate au fost rodul unei profunde bucurii de a trăi, un exerciţiu pentru a ne împăca cu acesta, chiar dacă eşti bolnav, mâhnit, dezamăgit, lipsit de speranţă. A fost un mic exemplu din adevărata artă a vieţii. Căci în această împăcare, în acest exerciţiu trăit, se ascunde speranţa, se ascunde cheia vieţii.

          Programul celor două zile a fost foarte bine organizat de către preotul paroh Petru Păuleţ. El a fost variat şi a cuprins: rugăciuni şi cântece mariane, rozarii, adoraţie, două sfinte liturgii, vizionări de filme despre „Istoricul minunatei apariţii a Sfintei Fecioare Maria la Guadalupe” în 1531, în Mexic dar şi despre „Darul vieţii”.

          Pe parcursul acestui itinerar cei doi preoţi au evidenţiat că viaţa este o şansă unică pe care n-avem voie s-o ignorăm, s-o anulăm trebuie doar s-o cultivăm ca pe un dar sfânt. Prin cuvântul lor ne-au sfătuit să ne dăruim vieţii, prieteniei adevărate, armoniei, iubirii sincere, convieţuirii cu semenii, recunoştinţei faţă de darul sfânt al vieţii. Astfel vom fi fii mai buni, fraţi mai buni, părinţi mai buni şi viaţa noastră va fi fericită. De asemenea  ne-au îndemnat să dărui din noi înşine : iubire, bucurie, înţelepciune, poftă de viaţă şi chiar viaţă. Să nu dăruim doar din lucrurile pe care le posedăm căci atunci dăruim puţin. Să dăruim din noi înşine căci atunci dăruim cu adevărat.

          A fost o nouă experienţă dobândită pentru apărarea vieţii. Căci fiecare viaţă este o istorie care nu se repetă. Dacă în fiecare zi urmărim şi calea unui trandafir dar şi a unui spin minunea e că şi unul şi celălalt se dezvoltă urmând aceeaşi cale, ca apoi să formeze o grădină în inimă, fără remuşcări. Uniţi cu atâta frumuseţe spirituală dăruită de sfânta icoană să ne amintim că suntem lumină şi trebuie să stră-luminăm.

          Acest pelerinaj cu sfânta icoană ne-a onorat ca  locuitori ai acestui oraş, ca şi catolici  recunoscându-mi-se demnitatea şi rolul plin de responsabilitate pe care-l avem fiecare în faţa darului vieţii. El ne-a umplut de pace, seninătate şi speranţă. Totul a fost o nouă experienţă, dobândită spiritual pentru apărarea vieţii: să dăruim din noi înşine căci atunci dăruim cu adevărat! Sfânta Fecioară Maria de la Guadalupe să ne ajute pentru îndeplinirea acestei dorinţe! Mulţumim lui Dumnezeu  pentru aceste zile pline de har.

                                                              Rodica Babeu


Casa de reculegere


Parohia Romano-Catolica poate pune la dispozitie intre lunile mai – octombrie, Casa de reculegere, pentru grupuri organizate. Casa are la dispozitie 40 de locuri de cazare, sala de mese, bucatarie, sala de conferinta si capela.

Va invitam sa petreceti vacanta aici.

Pentru detalii si rezervari sunati la:      

  • 0248.513.387
  • 0788.425.987

    Deasemeni cabana de la Satic pote fi rezervata in aceleasi scopuri.


 


 Am dansat impreuna

 

 

 

Doua saptamani de distractii: dansuri, muzica si mult, mult zambet. Am avut parte de niste oameni cu suflet minunat care au strabatut drum lung pana la noi sa ne invete cum sa traim in pasi de dans. Am incercat, alaturi de ei, sa ne miscam dupa sunetul muzicii si sa traim clipele din zbor. Cele trei profesoare alaturi de care am muncit timp de doua saptamani sunt si in Anglia dansatoare profesioniste. Am invatat de la ele miscarile de baza in dansuri clasice ca Cha Cha Cha, Vals, Jive, Passo Doble, dar si de dans modern pe muzica lui Michael Jackson, si chiar si freestyle.

Pe langa experienta de vis pe care am capatat-o, am descoperit oameni si am legat noi prietenii. Plecam acum acasa cu doua saptamani de suflet.

Frances, Salima si Kate au promis ca se vor intoarce si la anul pentru o vara in pasi de dans, iar noi le asteptam cu nerabdare.

          Paintele Paulet impreuna cu toti copii le multumesc si sunt nerabdatori sa ii aiba din nou in mijlocul lor.

    

 

   

 

Apa trece, noi ramanem


           Furia nemiloasa a apelor a lovit din nou in semeni nostrii din Moldova. Ei au nevoie de noi!

          O mana de ajutor le putem oferi prin donatii: o suma cat de mica pentru noi, inseamna zile din calendar pentru ei.

          Tu cate vieti poti salva intr-o viata?

Relatii la numerele de telefon:

·      0788.425.987

·      0248.513.387

                    Programul Sfintei Liturghii


Joia mare:   ora   20:00 Cina Domnului
                   ora   22:00 - 23:00 Ora de adoratie

Vinerea mare:  ora   15:00  Calea Sfintei Cruci
                        ora   20:00  Celebrarea Patimi si Morit 
                                                                        Domnului

 Sambata mare nu sunt celebrari liturgice pe parcursul zilei
         ora   23.30 Sf. Vigilia Pascala cu  Sfanta  
                                             Liturghie din noaptea de Paste.


 Duminica Pastelui:
               ora 11:30 Liturghia Parohiala Solemna
         ora 18.00 Sfanta Liturghie

Va asteptam la celebrarile din saptamana  mare.
Va dorim sarbatori fericite:
Cristos a Inviat!
 
      N.B. 
Vigilia Pascala cu Liturghia din noaptea Invierii, la Curtea de Arges va incepe la 20:30
RITA SARAH AGRIGOROAIE impreuna cu parinti multumesc tuturor celor care au contribuit la tratamentul si operatia ei in Austria  directionand cei 2% din impozitul pe venit pe anul 2009  sau prin diverse sponsorizari si donatii.  Sumele directionate prin intermediul ASOCIATIEI CARITAS CAMPULUNG  au folosit la prima etapa a interventiei chirugicale in Austria.

   In anul 2010puteti din nou contribui la recuperarea si tratamentul Ritei Agrigoroaie, directionand 2% din impozitul pe venit Asociatiei Caritas Campulung, cea care va dona apoi banii pentru continuarea tratamentului.

Suntem convinsi ca  Dumnezeu va rasplati generozitatea dumneavoastra.

    Pentru detalii mai multe puteti sa ne contactati ,puteti contacta familia la numarul de tel: 0721.749.325. sau puteti vizita sit-ul  www.rita-sarah.ro


   Va multumim si va dorim un an nou 2010 plin de bucurii si sanatate.


Rita, impreuna cu parintii, multumesc tuturor celor care au directionat 2% din impozitul pe venitul realizat in anul 2009, prin intermediul Asociatiei Caritas Campulung. La inceputul lunii noiembrie a avut loc in Austria prima operatie pentru luxatia de sold, urmand ca la inceputul lunii decembrie sa aiba loc o noua interventie chirurgicala. Prin intermediul Asociatiei Caritas Campulung si al dumneavoastra vor fi acoperite o parte din costurile operatiei.

Multumim din suflet pentru sprijinul acordat si Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca.Moment aniversar   


Vineri, 22 10.2010, şcoala “Sfântul Iacob” din Câmpulung Muscel, a sărbătorit 14 ani de existenţă. Cu această ocazie, copiii din cele trei departamente, grădiniţă, învâţământ primar, învăţământ gimnazial, împreună cu personalul şcolii şi cu părinţii au organizat diferite activităţi: parade costumelor de toamnă, program artistic (scenete, dansuri, poezii, cântece interpretate de corul şcolii), lucrări colective, etc.  Ca în fiecare an copiii au adus conserve, fructe, legume pentru a fi oferite celor nevoiaşi.

Gânduri despre şcoală exprimate de elevi, părinţi, cadre didactice :

ELEVI

·        Şcoala Sfântul Iacob acceptă copii din toată lumea- suntem ca o familie, chiar dacă suntem diferiţi.

·        Cadrele didactice sunt minunate, toţi copiii pot veni, învăţăm lucruri interesante şi suntem iubiţi.Aici mă simt ca şi acasă!

·        Ajută copiii să înveţe şi doamnele sunt prietenoase cu copiii.

·        Se fac mereu ore, acordă siguranţă elevilor, este o familie unită, începe ziua cu Dumnezeu, acordă căldură şi condiţii bune de învăţare.

·        Este o şcoală primitoare.

·        Suntem respectuoşi, buni, primim cu braţele deschise noii copii care vin să înveţe aici.

·        Colaborăm frumos cu celelalte şcoli din oraş.

·        Este o şcoală plină de iubire.

·        Şcoala îi învaţă pe copii să fie disciplinaţi.

PĂRINŢI

·        Pentru că au găsit modalitatea de a colabora cu copiii.

·        Aici se învaţă bine şi sunt profesori buni.

·        Este o strânsă legătură cu Dumnezeu, o rugăciune.

·        Pentru că sunt profesori buni şi copii inteligenţi.

·        Pentru că toţi suntem o familie iubitoare şi încercăm să ne înţelegem şi să ne ajutăm unii pe alţii.

·        Pentru că e unită şi are multă căldură de oferit.

·        Cadrele didactice sunt prietenoase.

·        Suntem o familie.

·        Este o şcoală curată şi au profesori exigenţi.

·        Pentru că acordă atenţie în egală măsură elevilor şi părinţilor.


CADRE DIDACTICE

·        Pentru că domnii profesori iubesc copiii şi aceştia pe profesori.

·        Pentru că toate cadrele didactice oferă siguranţă şi iubire copiilor.

·        Pentru că este o şcoală cu credinţă în Dumnezeu.

·        Pentru că în ea lucrează oameni deosebiţi şi învaţă copii minunaţi.

·        În Şcoala „Sfântul Iacob” se învaţă cu pasiune şi plăcere, ajutându-ne pe fiecare dintre noi să ne descoperim drumul în viaţă.

·        Este o şcoală prietenoasă pentru că oricare cadru didactic este prieten cu elevii săi şi cu ceilalţi colegi.

·        Avem foarte mulţi copii şi profesori prietenoşi.

 
 

 

Parohia Romano-catolica Campulung Muscel

Vizitatori
Counter